Yaşam

Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı 29 yaşında

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” sloganıyla çağdaş nesiller yetiştirmek için ilkokul çocuklarına nitelikli eğitim desteği sağlayan Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 29. kuruluş yıldönümünü kutlamak için 23 Ocak’ta Pera Müzesi’nde özel bir etkinlik düzenledi. TEGV, Türkiye’nin 27 ilindeki 72 faaliyet noktasında, 29 yılda 100 bini aşkın gönüllünün desteğiyle 3 milyondan fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği sağladı.

Kuruluş tarihi olan 23 Ocak’ta Pera oditoryumunda düzenlenen doğum günü kutlamasına TEGV Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu üyeleri, yöneticiler, TEGV çocukları, gönüllüler, çalışanlar ve basın temsilcileri katıldı. Yönetim Kurulu Başkanı M. Özalp Birol’un, TEGV’in kuruluşundan bu yana toplum üzerindeki etkisini özetlediği etkinlikte, Genel Müdür Sait Tosyalı, 2023 faaliyetleri ve 2024 projeleri hakkında bilgi verdi. TEGV çocuk korosunun söylediği PARLA marşına davetliler coşkuyla eşlik etti. Etkinlik sonunda doğum günü pastası kesilirken, eğitim dostları da TEGV’in doğum gününü videolu açıklamalarla kutladı.

“TEGV’e emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

TEGV’in en büyük destekçilerinden Semahat Arsel’in anma gününde TEGV kurucusu Suna Kıraç’ın kabrini ziyaret ettikten sonra kendisine gönderdiği mektubu okuyarak başlayan Yönetim Kurulu Başkanı M. Özalp Birol, Semahat, TEGV’in sadece çocukların akademik gelişimine yönelik olduğunu söyledi. Sadece destek vermekle kalmayıp yaşam biçimini nasıl değiştirdiğine dair görüşlerini paylaştıktan sonra, eski TEGV çocuklarının bugünkü konumlarından örnekler vererek konuşmasına devam etti. Suna Kıraç’ın TEGV’i kurma amacı şuydu: Sevgiyle yaklaştığımız, bilgiyle donattığımız çocuklarımıza, dik yürümelerini, hayata karşı daha güçlü durmalarını sağlayacak beceri ve özgüveni kazandıracağımıza inanıyoruz. “Çocuklarımız için okulun tamamlayıcısı, sokakların ve riskli ortamların alternatifiyiz.” Söylediklerini paylaşan M.Özalp Birol, gönüllülerin çocukların gelecek tercihlerinde ufkunu genişlettiğini; rengarenk mekanlarda vakit geçirmekten keyif aldıklarını; Atölye bazlı içeriklerle eğlenerek öğrenirken, kaliteli eğitimin ellerindeki tek güç ve tek fırsat olduğunu fark ettiklerini söyledi. TEGV, Büyük Cumhurbaşkanı Atatürk’ün “Hayatta en doğru rehber bilimdir” sözünü kabul ediyor, bilime ve teknolojiye ağırlık veriyor; Dijital ve fiziksel robotik kodlama, Tasarım ve Beceri Atölyeleri ve Bilim Ateşböcekleri ile çocukların nitelikli bireyler olarak yetişmelerine ortam yarattığının altını çizdi. 28 yıldır daima geliştirdiği kurumsal yapısı, şeffaflık ve hesap verebilirlik özellikleriyle ülkemizde ve dünyada güven yarattığını, geniş kitleler ve kurumlar tarafından benimsenip desteklendiğini belirtti. TEGV’in, deprem felaketinin hemen ardından olduğu gibi Türkiye’deki kurumların sosyal sorumluluk projelerinde aranan bir paydaş haline geldiğini, aynı zamanda yurt dışından fonlarla desteklenen bir kurum haline geldiğini, bireysel bağışçıların portföyünde giderek ağırlık kazandığını sözlerine ekledi. . M. Özalp Birol, konuşmasını TEGV’in tüm eğitim dostlarına teşekkür ederek tamamladı.

“Firefly filomuza yeni araçlar katılacak ve parlamaya başlayacak”

TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, 2023 yılı etkinliklerini ve 2024 projelerini şöyle özetledi: “Cumhuriyetin Yüzleri projemiz ve yıla yayılan etkinliklerimizle Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladık. Mütevellilerimiz, yönetim kurulumuz, meslektaşlarımız, gönüllülerimiz ve çocuklarımızla iki kez dedemizin huzuruna çıktık; Kendisine şükranlarımızı sunduk. 6 Şubat felaketinden sonra tüm kaynaklarımızı seferber ettik. Gönüllülerimiz, Ateşböceği filomuz ve bölgedeki aktivite noktalarımızla çocuklarımızın yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz. Yurt içi ve yurt dışından gelen bağışlarla Firefly filomuza yeni araçlar katıldı; Diyarbakır, Denizli ve Gaziosmanpaşa’da yeni faaliyet noktalarımızı açtık. Heyecan duyduğumuz projelerimiz bu yıl da devam edecek: Gaziantep, Gölcük ve Anadoluhisarı noktalarımızı açmayı planlıyoruz. Firefly filomuza yeni araçlar katılacak ve çocuklarımıza ışık tutmaya başlayacak. “Su, İklim, Sağlıklı Beslenme, Geleceğin Meslekleri, Güvenli Trafik, Deprem ve Doğal Afet Bilinci temalı eğitim programlarımız bu yıla damga vuracak projelerimiz arasında yer alıyor.”

Eğitim dostlarından TEGV’in doğum gününde mesajlar

Ahmet Fazilet (SHELL-Türkiye Ülke Başkanı): Ülkemizdeki ilkokul çocuklarının donanımlı bireyler olarak yetiştirilmesi hedefiyle çalışmalarını sürdüren TEGV’in 29. yılını yürekten kutluyorum. Bu yolda gece gündüz çalışan TEGV yönetim ekibine, çalışanlarına ve gönüllülerine şahsım ve tüm Shell Türkiye ailesi adına şükranlarımı sunuyorum.

Erdoğan Çoban (ŞÖLEN-CEO): “Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla yola çıkan ve eğitim alanındaki değerli çalışmalarıyla değerli izler bırakan TEGV’in 29. yılını kutluyorum. Ülkemizin aydınlık geleceği olan çocuklarımızın eğitimine böyle değerli bir vakıfla katkı sağlamak bizim için mutluluk verici. Ülkemizin geleceğine yaptıkları değerli katkılardan dolayı TEGV ailesine teşekkür ediyorum. TEGV’in varlığı Türkiye’yi ve geleceğimizi aydınlatıyor. Başarılarının devamını dilerim.

Hulusi Acar (Media Markt Türkiye-CEO): Türkiye’nin geleceğine bu kadar yatırım yapan bir vakfın olmasından gurur duyuyorum. 29. yaşınızı en içten dileklerimle kutluyor, birlikte nice projelere imza atabilmeyi diliyorum.

Muzaffer Aksoy (BANKA ABC-CEO): TEGV’in eğitimde eşitlik açısından sağladığı faydalar Türkiye’nin geleceği ve kalkınması açısından çok değerli. Bundan çok memnunuz ve başarılarının devamını diliyoruz.

Oğuz Toprakoğlu (Vehbi Koç Vakfı – Genel Müdür): Vehbi Koç Vakfı olarak TEGV ile yaptığımız işbirliğinden çok mutluyuz. TEGV’in faaliyetlerine destek olmayı önemsiyoruz. Değerli Koç ailesinden merhum Suna Kıraç’ın değerli rol üstlendiği TEGV, bizim için kardeş vakıf statüsündedir. .TEGV, Koç Grubu’nun depremzedelere yönelik kurduğu Umut Kentleri’nde işbirliği yaptığımız vakıflardan biri. . TEGV, yılların saha tecrübesi ve çevikliğiyle Umut Kentleri’nde çocuklar için kısa sürede renkli sosyal alanlar yarattı. TEGV ile iş birliğimizin uzun yıllar devam etmesini temenni ediyor, 29. yılını en içten dileklerimizle kutluyor, faaliyetlerinde başarılar diliyoruz.  

Özgün Haslar (PINAR-Pazarlama Müdürü / Kurumsal Projeler): Bugün Tasarım Mucitlerimiz Ateşböceği ile Adıyaman’da çocuklarımızla buluşuyor ve onlara ışık olmaya çalışıyoruz. Bize bu fırsatı tanıyan ve süreç boyunca sonsuz desteklerini esirgemeyen tüm TEGV ailesine teşekkür ederiz. TEGV’in aydınlattığı nice yılları hep birlikte kutlamayı umuyoruz.

Zeynep Yuvanç Uslu (Dominos Pizza Türkiye-Medya Planlama ve Halkla İlişkiler Müdürü ): Ne mutlu ki TEGV ile en gerekli zamanda birbirimizden güç alarak inandığımız yolda yürümeye başladık. “Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” bizim de benimsediğimiz bir telaffuz ve her zaman söylediğimiz gibi her şeyi birlikte yaparız, yol arkadaşlığımızı sevgi ve özveriyle pekiştiririz diyerek yola çıktık. Çocukların kaliteli eğitime erişimine hep birlikte katkıda bulunabildiğimiz için çok mutluyuz. Çalışmalarıyla bize değer katan, aktif ve fark yaratan TEGV’e teşekkür ederiz. Çok şükür varsın TEGV.

TEGV kurulduğu günden bu yana

1995 yılında Suna Kıraç liderliğinde 55 Mütevelli Heyeti üyesiyle kurulan TEGV, gönüllüleri ve eğitim dostlarının desteğiyle 29 yılda Türkiye’nin birçok farklı noktasından 3 milyondan fazla çocuğa ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. TEGV, Türkiye’nin 27 ilinde toplam 72 noktada, 6 Eğitim Parkı, 42 Toplama Birimi ve 24 Ateşböceği ile çocuklara umut olmaya devam ediyor. Ateşböcekleri 29 yılda 231 bin kilometre yol kat ederek dünyanın çevresini yaklaşık 6 kez dolaşarak ülkemizin dört bir yanındaki çocukların geleceklerine ışık tuttu. 2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “izinsiz yardım toplama” hakkına sahip bir vakıf olarak tanındı. Yıllar geçtikçe Türkiye’de eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu haline geldi. TEGV, 30. yılını kutlamaya hazırlanırken dinamik yapısı ve yenilikçi eğitim yöntemleriyle çocuklara nitelikli eğitim desteği sağlamaya devam ediyor.

TEGV deprem bölgesinde

TEGV, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremde 6 Ateşböceği (Malatya, Kahramanmaraş, Hatay, Diyarbakır) ve 2 sabit araçla depremden ilk andan itibaren etkilenen vatandaşlara barınma, ısınma, temel beslenme ve hijyen desteği sağladı. Bölgedeki faaliyet noktaları (Şanlıurfa ve Adana). kurmak. Shell Türkiye ve Vehbi Koç Vakfı’nın desteğiyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da 15 konteyner kentte toplama birimleri kuruldu; çocuklarla faaliyetlerine devam ediyor. MediaMarkt 3, TIRSAN 2, Migros ve Pınar 1’er adet yeni Firefly üretimine destek verdi. TEGV, MediaMarkt ve İstanbul Rotary’nin desteğiyle 2024 yılında filosuna 2 yeni Ateşböceği ekleyecek. Diyarbakır merkezde yeni bir toplama ünitesi açıldı. Umuda Pedal Derneği ve Biri Adım Bisiklet Akademisi işbirliğiyle bölgedeki çocuklara yönelik ‘Bisiklet Temel Eğitim Programı’ hayata geçirildi; YOU Stiftung, Mozaik Vakfı ve Turkish Philanthropy gibi yurt dışından aldığı bağışlarla bölgedeki toplam 1000 çocuğa bisiklet ulaştırdı. Deprem bölgesindeki faaliyetlerine destek veren 500’ü aşkın gönüllüyle 25 binden fazla çocuğa ulaştı.

Ateşböceklerinden dünya turu

TEGV, 1999 Marmara Depremi’nin ardından eğitimin aksamasını önlemek amacıyla UMUT 2000 Projesi kapsamında Hayat Mahalleleri ve Umut 2000 Taşınabilir Eğitim Birimleri modelini hayata geçirdi. Böylece Umut 2000 günümüzün taşınabilir Firefly eğitim araçlarının başlangıç ​​noktası olmuştur. TEGV Ateşböceği filosu; Bingöl, Van, Elazığ ve İzmir depremlerinin ardından afet bölgelerine ulaşarak çocuklara yardım ve destek hizmetlerinin yanı sıra mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı yerleşim yerlerine de eğitim desteği sağladı. Ateşböcekleri, 6 Şubat felaketinden sonra da bölgedeki çalışmalarıyla çocuklara umut olmaya devam ediyor.

TEGV’den dijital platformlar

İlki 2018 yılında açılan ve 5 yılda sayısı 43’e ulaşan TEGV Tasarım Becerileri Atölyeleri (TBA), çocukların eleştirel ve tasarım odaklı düşünme becerilerini geliştirmek amacıyla kuruldu. Bu atölyelerde 3 boyutlu yazıcılar, elektronik sensörler ve kodlama kitleri ile çocukları teknolojiyle tanıştırmaya devam ediliyor.

Pandemi sürecinde TEGV, Google.org ve INCO Eğitim Hızlandırıcı Grubu danışmanlığında tüm çocukların erişimine açık TEGV Dijital Eğitim Platformu’nu hayata geçirdi. “Yeni Dünya” kampanyası kapsamında dezavantajlı bölgelerdeki 4000’den fazla çocuğa tablet bağışında bulunarak uzaktan eğitim desteği sağlandı. Çocuklara algoritmik fikirleri ve kodlamayı öğretmek amacıyla 2017 yılında hayata geçirilen ve taşınabilir versiyonu bulunan Algo Dijital Kodlama Platformu, binlerce çocuğa geleceğin becerilerini kazandırmaya devam ediyor.

2023 yılı çalışmaların ödüllerle taçlandırıldığı bir yıl oldu!

TEGV, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırladığı “Cumhuriyetin Yüzleri” projesiyle Altın Örümcek Web Ödülleri’nde birçok dalda ödüle layık görüldü. İstanbul Rotary Kulübü’nden 2022-23 Üstün Hizmet Ödülü’nü aldı. ARC Awards yarışmasında Entegre Faaliyet Raporu ile Gümüş Ödül ve iç mekan tasarımı ile Onur Ödülünü alarak yılı 8 farklı ödülle tamamladı. Ayrıca Uluslararası ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (ISMS) belgesinin son versiyonu olan ISO 27001:2022’yi, Uluslararası Standartlar doğrultusunda titiz bir kontrol sürecinden geçerek alan ilk sivil toplum kuruluşu oldu. Standartlar Organizasyonu (ISO).

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler