Haber

Akıllı ve canlı aydınlatma: İkinci nesil dijital OLED teknolojisine sahip Audi Q6 e-tron

Audi Q6 e-tron’da sunulan yenilik, otomotiv aydınlatma tasarımını ve arabadan X’e iletişimi tamamen değiştirecek: Q6 e-tron, ikinci nesil dijital OLED arka far grubu ile ışık tasarımını, fonksiyon aralığını ve yol güvenliğini yeni bir seviyeye taşıyor. . Audi, bilgileri dış ışıklar aracılığıyla görüntüleyerek diğer yol kullanıcılarıyla bağlantı kurabilen akıllı ekranlar için doğru teknolojiyi kademeli olarak geliştiriyor. Bu yeni bir bağlantı aydınlatmasıdır. Etkili dijital ışık imzası, Audi Q6 e-tron ile sergilenen başka bir dünyadır. Tamamen yeni ve canlı bir görsel şölen sunuyor. Aynı zamanda Audi aydınlatma teknolojisinin geleceğine de ışık tutuyor. İlk kez müşteriler, Matrix LED farlardaki dijital gündüz sürüş farlarının yeni evrimi ve yeni nesil dijital OLED arka ışık kümesiyle kendi dijital ışık imzalarını isteğe bağlı olarak seçebiliyor. Ayrıca, müşteriler talep üzerine dijital ışıklı imzalarını sipariş edebilirler.

Q6 e-tron, Audi’de elektrikli ulaşımda yeni bir çağı simgelemekle kalmıyor, aynı zamanda aydınlatma teknolojisiyle de Audi DNA’sının değerli bir modülünü oluşturuyor. Dünyanın ilk aktif dijital ışık imzasına sahip Audi Q6 e-tron, Audi’ye özgü benzersiz tasarım ve estetikle yeni bir çağ başlatıyor.

İkinci nesil dijital OLED teknolojisi, yeni Audi modellerinin görünümünü şekillendiriyor ve fonksiyon yelpazesini kat kat genişletiyor. Bu nedenle, dijital OLED arka ışık kümesi, yol güvenliğini artırırken aynı zamanda etkileyici bir temas elemanıdır. Q6 e-tron ayrıca kişiselleştirmede yeni standartlar belirliyor. Matrix LED farlar ve dijital OLED arka ışık grubu 2.0 ile yeniden tasarlanan gündüz farları, toplam sekiz adet isteğe bağlı dijital ışık imzası seçimi sunar. Böylece, Q6 e-tronlarının görünümünü kendileri tasarlayabilen müşteriler, arabalarını satın aldıktan sonra dijital ışık imzaları da satın alabiliyor.

 

İmza ve hareket ilk kez bir araya geldi: etkili bir dijital ışık imzası.

Farlar ve arka ışık grubu, Q6 e-tron’u canlı, etkileşimli bir yapıya dönüştürür. Müşterilerin dünyanın ilk aktif dijital ışık imzasını hayal etmesi yeterlidir. Bu işlevsellik, isteğe bağlı dijital ışık imzaları paketinin bir parçası olarak sunulur. Audi Q6 e-tron’un ilk kez farların hem şeklini hem de hareketini tasarlayan bir model sunduğunu söyleyen Aydınlatma Tasarım Lideri César Muntada, “Aydınlatma tasarımı ile yeni teknoloji arasındaki mükemmel simbiyoz sayesinde, yeni Audi Q6 e-tron farlar her zamankinden daha canlı ve daha akıllı görünüyor. . Işık imzasında benzersiz bir kişilik ve aynı zamanda dijital dünyaya özel bir estetik sağladık. Dünyanın ilk aktif dijital ışık imzasıyla Q6 e-tron, Audi’ye özel yeni bir özgün tasarım ve estetik çağını başlatıyor.” söz konusu.

Bu hafif imza, Audi ve kümenin yazılım şirketi CARIAD tarafından ortaklaşa geliştirilen ve Audi Q6 e-tron’un ilgili işlemcisinde bulunan bir yazılım modülü tarafından mümkün kılındı. İkinci nesil dijital OLED arka ışık grubunda, altı adet 360 segmentli OLED panel, özel olarak geliştirilmiş bir algoritma kullanarak her on milisaniyede bir yeni görüntü oluşturuyor. Bu algoritma, aktif dijital ışık imzasının Q6 e-tron’un beyin aktivitesini anında göstermesini sağlayarak otomobilin canlılığını ve kişisel etkileşim yeteneğini gösteriyor. Ön taraftaki aktif dijital ışık imzası, algoritmanın 12 kısılabilir segment ile etkileşimi ile oluşturulurken, arka tarafta tüm dijital OLED segmentleri devreye giriyor. Bireysel ışık bölümleri, ışık imzasının genel manzarasının ışık yoğunluğunu değiştirmeden etkileşime girer.

 

İkinci nesil dijital OLED teknolojisi

Audi, 2016 yılında TT RS’de Digital OLED teknolojisi 1.0 ile otomotiv endüstrisine yeni bir aydınlatma teknolojisi tanıttı. Afterlight grubu için ilk kez organik LED veya OLED kullanıldı. OLED elemanları, mükemmel homojenliğe ve yüksek kontrast değerlerine sahip ışık üreten yarı iletken tabanlı yüzey ışık kaynaklarıdır. Parlaklık da aynı anda ayarlanabilir. Bunun dışında, OLED aydınlatmanın şekli serbestçe yapılandırılabilir. Ayrıca değiştirilebilir parçalara ayrılabilir. Audi TT RS ile OLED afterlight’lardaki dinamik aydınlatma senaryoları da sergilendi.

Audi Q5 müşterileri, dijital OLED afterlight kümesi sayesinde ilk kez 2020’de kişisel bir afterlight imzası seçebildi. Böylece Audi, afterlight imzasını dijital olarak değiştiren ilk otomotiv üreticisi oldu. Değişiklik tamamen OLED’lerin temel özelliklerine dayanıyordu: yüksek kontrast, değiştirilebilir bölgesel segmentasyon, yüksek ışık homojenliği ve segmentleri çok yakın düzenleme yeteneği. Audi, teknolojinin bu evrimini sunan tek otomobil üreticisi olmaya devam ediyor.

2022’de bu analiz, dijital OLED sonradan aydınlatmalı Audi A8 ile standart hale geliyor. Otomobilin bus sistemi, her bir arka ışık panelini ve her bir OLED segmentini yazılımla ayrı ayrı kontrol etme imkanı sağlıyordu. A8 müşterileri, MMI aracılığıyla üç arka ışık imzasının ortasından seçim yapabilir. S8’in bile dört seçeneği var.

Audi’nin arka aydınlatma grubunda OLED teknolojisini kullanma potansiyelini erken fark ettiğini ve o zamandan beri bunu yapan tek otomobil üreticisi olarak bunu sistematik olarak geliştirmeye ve dijitalleştirmeye devam ettiğini belirten Aydınlatma Geliştirme Başkanı Stephan Berlitz, “Sonuç olarak , artık müşterilerimize her zaman yeni aydınlatma fonksiyonları sunabiliyoruz. Dijital OLED’ler, geleneksel aydınlatma sistemlerinden daha verimli, daha hafif ve daha homojen.” söz konusu. Berlitz: “Güçlü kontrastları nedeniyle, yavaş yavaş dış ekranlara dönüşüyorlar ve bu da onları otomobilin çevresiyle iletişim kurmanın önemli bir unsuru haline getiriyor. Yakınlık göstergesi işleviyle, 2020’den beri diğer yol kullanıcılarıyla etkileşim kurmak için ışığı kullanıyoruz. Audi Q6 e-tron, yol güvenliğini daha da artırmak için iletişim ışığını ekliyor.” bilgi şeklinde verilmektedir.

 

Ayrıntılı olarak ikinci nesil dijital OLED afterlight grubu

Arka ışık kümesinde yeni nesil dijital OLED’lere sahip Audi Q6 e-tron; her şeyden önce yol güvenliğini artırır, ancak aynı zamanda işlev yelpazesini ve tasarım özgürlüğünü önemli ölçüde genişletir. İlk kez dijital OLED arka ışık grubu ile özellikle arabadan gelen X ile bağlantılı olarak yakın çevre ile iletişim kurabiliyor. Dijital OLED panel başına segment sayısı, ilk nesle kıyasla altıdan 60’a yükseldi. Q6 e-tron’un arka ışık kümesinde toplam 360 segmente sahip altı OLED paneli kullanılıyor. Yeni E3 elektronik mimarisi, işlemcilerden birinde bulunan bir yazılım modülü ile önemli ölçüde artan segment sayısını kontrol etmeyi mümkün kılar. Dijital OLED paneli başına segment sayısındaki sürekli artış, gelecekte otomobilin arka tarafının araç içi iletişimi ve yol güvenliğini daha da optimize eden bir ekrana dönüştürülmesini mümkün kılacak.  

Eşsiz homojenliği ve çok yüksek kontrast seviyesi ile yenilikçi dijital OLED teknolojisi, tamamen yeni bir arka ışık tasarımı için koşullar sunar. Ayrıca başka avantajlar da sağlar. Örneğin, yüzey ışık kaynakları ek reflektörler, ışık kılavuzları veya optikler gerektirmez. Bu onları çok verimli kılar. Tüm bu özellikler, Audi mühendislerinin ve tasarımcılarının tasarımları iki ve üç boyutun ortasında yakalamasına olanak tanır. Yani dört yüzük markası, iki boyutlu yüzeyler üzerinde üç boyutlu formlar yaratıyor. Arkadaki entegre LED ışık şeridine ek olarak, 3-D cam, afterlight imzasını diğer aydınlatma işlevlerinden başarıyla ayırır.

Audi ayrıca otomobilin önünü de yeniliyor. Yeni nesil dijital gündüz sürüş farları ve ışık modülleri görsel olarak farklıdır ve daha fazla tasarım netliği sağlar. Dijital gündüz farlarının bu yeni evriminde, tasarımcılar şeffaf 3 boyutlu nesneler olarak toplam 70 farklı LED tasarladılar. Dijital gündüz farlarının ön kısmı hassas bir prizmatik yapıya sahiptir. Ek olarak, odağı otomobilin dijital gözlerine getirmek için onları çevreleyen metalize bir 3D süs.

 

Akıllı farlar ve arka aydınlatma grubu ile artırılmış güvenlik

Audi, otomobilin güvenlik özelliklerini de yeni bir seviyeye taşıdı. Halihazırda diğer Audi modellerinde kullanılan yakınlık göstergesi, yeni Q6 e-tron’da bir kontak ışığı içerecek şekilde geliştirildi. Dijital OLED arka ışık kümesine entegre edilen analiz, kritik yol koşullarında uyarı sembolleri ve normal arka ışık grafiği ile statik bir arka ışık modeli görüntüleyerek diğer yol kullanıcılarını kazalara ve arızalara karşı uyarır. Asistan sistemi bu sayede Audi sürücülerine ve diğer tüm yol kullanıcılarına yardımcı oluyor. Ayrıca, ikinci nesil dijital OLED afterlight kümesi; Acil yardım, RECAS (arkadan çarpışma uyarı sinyali), Dörtlü flaşör, acil durum çağrıları (eCall), yol yardım çağrıları (bCall) ve acil durum fren lambaları için uyarı sembolleriyle bağlantı aydınlatmasını etkinleştirir.  

İletişim aydınlatması da araçtan inin uyarısına ekstra bir boyut kazandırıyor. Daha önce örneğin başka bir araba ya da bisiklet yaklaştığında yolcuları sadece araçtan inerken bilgilendiriyordu. Ancak şimdi arka ışık grafiğindeki özel bir ışık imzası, arkadan yaklaşan bisikletçi veya sürücüyü de uyarıyor. Böylece Audi Q6 e-tron, güvenlik konseptini diğer yol kullanıcılarını da kapsayacak şekilde genişletiyor ve herkes için yol güvenliğini artırıyor.

Son olarak, kontak aydınlatması, araç otomatikleştirilmiş park modundayken aracın park yardımı durumunu belirtmek için önde ve arkada özel bir ışık imzası kullanır. Bu, yakındaki yol kullanıcılarına aracın yaklaşmaya istekli olduğunu açıkça gösterir.

 

Yeni bir özgürlük düzeyi: Dijital ışık imzaları

Q6 e-tron, farlar ve arka ışık grubu için sekiz adede kadar dijital ışık imzasıyla kişiselleştirmede yeni bir özgürlük düzeyi sunuyor. İsteğe bağlı eklenti paketleri aracılığıyla Hoş Geldiniz/Beni eve götür aydınlatma senaryosu ve karşılık gelen dijital ışık imzası ile altı ek imza mevcuttur.

Kullanıcılar, Q6 e-tron için daha da fazla özelleştirme isterlerse, isteğe bağlı işlevleri kullanarak arabalarını satın aldıktan sonra dijital OLED afterlight grubu için LED farlar artı/Matrix LED farlar ve dijital ışık imzaları paketini de sipariş edebilirler. Müşteriler özellikleri kalıcı olarak veya belirli bir süre için satın alabilirler. Bu esneklik, Audi müşterilerinin Q6 e-tron’larını sekiz adede kadar dijital ışık imzasıyla (yalnızca dijital OLED arka lamba grubu ve LED farlar artı/Matrix LED farlar ile) bireysel tercihlerine göre tasarlamalarına olanak tanır. Bunun dışında dilerlerse uzun far takviyesi ve Matrix paketini de satın alabilirler.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-sapanca.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler